CrossFitten? Vraag direct een gratis proefles aan!

Home | Openingstijden | Contact

CrossFitters PowerMama's Sterk Stoer All in!

CrossFitten? Vraag direct een gratis proefles aan!

CrossFitters PowerMama's Sterk Stoer All in!

CROSSFITTERS

CROSSFIT

Ons paradepaardje en de basis waarop onze gym is gebouwd. Dat wij fan zijn van CrossFit, dat is je vast niet ontgaan. Waarom? Omdat het werkt! Voor iedereen: Mensen die nog nooit hebben gesport en voor mensen die al jaren trainen. Voor jou: als je gezonder wilt worden. Of als je nog beter wilt presteren: in een sport, maar ook in je werk, in je gezin. CrossFit werkt als training en workout. En óók als een motiverende omgeving, waarin je met anderen werkt aan een no-nonsens basis voor een gezonde en krachtige leefstijl.

KEN JE CROSSFIT?

Samengevat draait het om: constante variatie, functionele bewegingen, onder relatief hoge intensiteit. Door de variatie en de hoge intensiteit zijn CrossFit workouts nooit hetzelfde en blijven ze uitdagend en motiverend. Wat voor de één intensief is, kan voor een ander niet zijn. Intensiteit is relatief: dus je wilt hard werken, binnen je eigen grenzen. Want op of net buiten die grenzen, daar liggen je resultaten. Als jij hard werkt, is de kans groot dat je fitter wordt. En het harde werken is iedere keer weer de moeite waard: gegarandeerd dat je na een workout moe én tevreden de deur uitstapt.

JA: OOK JIJ KAN CROSSFIT DOEN!

Het maakt niet uit wie je bent, of wat je kunt. Heb jij ooit iets van de vloer opgetild? Ben je in een stoel gaan zitten en weer gaan staan? Zware spullen op een hoge plank gezet? Ben je ergens op geklommen? Ja? Dan heb je onder andere deadlifts, squats en shoulder presses gedaan. Allemaal functionele bewegingen, die je in het dagelijks leven al doet. En die je dus in CrossFit traint. Het trainen van al deze functionele bewegingen, met gewicht, over langere afstanden en met hoge snelheid, geeft ons power, kracht en lichaamscontrole. Allemaal nodig om sterk en krachtig in het dagelijks leven te staan!

De principes van het programma blijft voor iedereen in de lessen hetzelfde, maar de toepassing is 100 procent geïndividualiseerd. Zolang jij komt trainen en je best doet, ben jij een CrossFitter en ga je resultaten zien.

CROSSFIT IS GESCHIKT VOOR ELKE SPORTER, VAN BEGINNER TOT EXPERT.​

FIT OP ALLE VLAKKEN

Iedere WOD (Workout of the Day) andere bewegingen, meer of minder herhalingen, zware gewichten of lichte gewichten, langere of kortere workouts. De WOD’s zijn niet willekeurig: we gebruiken een programmering, zodat je op korte en lange termijn uitgedaagd wordt en blijft werken aan je fitness. Af en toe werken we met een benchmark workout, zoals Fran of Murph, om te kunnen testen of je fitness is verbeterd. Maar meestal krijg je elke dag een andere workout.

Het doel is dat je op álle vlakken fitter wordt. Betere conditie, meer kracht, flexibiliteit, power, betere coördinatie, lenigheid…Het effect merk je in het dagelijks leven: met gemak de verhuisdozen tillen, een sprintje trekken naar de bus, het langer kunnen volhouden in de voetbalwedstrijden of spelen met de (klein)kinderen zonder moe te worden.

AAN DE SLAG!

Een CrossFit training ziet er als volgt uit.

Warming-up

Iedere training begint met een korte warming-up, waarbij de spieren worden opgewarmd en de hartslag omhoog wordt gebracht.

Techniek

In dit moment van de work-out worden alle bewegingen aangeleerd. Hoelang dit duurt, hangt natuurlijk af van de ervaring van alle CrossFitters in de ruimte.

WOD

WOD (Workout of the Day). Dit is het meest intensieve deel van de training. Dit gedeelte is iedere training weer compleet anders ingedeeld.

High Five

Geen training is compleet zonder high five met je groepsleden!

PROFESSIONELE BEGELEIDING

Als je bij ons een WOD doet, train je intensief én veilig. We doen de WOD’s altijd in groepen van maximaal 12 deelnemers, onder begeleiding van een coach.

CrossFit Journal: The Performance-Based Lifestyle Resource

WAT ZIJN
JOUW DOELEN?

Zullen we kijken of we daarbij kunnen helpen? Wij maken graag kennis!

BEGIN VANDAAG NOG

Meld je aan voor CrossFit

BEGIN VANDAAG NOG!

MELD JE
AAN

Meld je aan voor
een gratis intake
en rondleiding door
onze gym!